Beste lezer,

In de volgende tekst kunt u een aantal veranderingen over beurzen/evenementen lezen.

Wetgeving:
Zoals u misschien wel heeft meegekregen is sinds 1 januari 2013 de nieuwe wet dieren ingegaan (Rijksoverheid, 2014). Hierdoor zijn enkele regels veranderd die ook bij de beurzen en evenementen van toepassing zijn. Het is nu verplicht dat voor alle dieren die samen komen op één locatie, zoals op beurzen of evenementen, voor aanvang van het evenement veterinair gekeurd moeten zijn. De gezondheidsverklaring moet worden ingevuld voor aanvang van het evenement en worden afgegeven aan de desbetreffende organisatie. Deze verklaring moet getekend zijn door iemand met een veterinaire bevoegdheid. Om dieren te mogen verhandelen moet u als standhouder vakbekwaam zijn. Lees verderop wat dit inhoudt.

Veterinaire bevoegdheid:
Een afgestudeerd dierenarts heeft de bevoegdheid.

Vakbekwaamheid:
Om dieren te mogen verhandelen op de beurs (dit geldt dus voor alle standhouders die dieren verkopen) is vakbekwaamheid nodig. Denk hierbij aan een diploma van dierverzorging niveau 3 en 4, een paraveterinair of een dierenarts. De opleiding of vrijstelling van de opleiding vakbekwaamheid zal in de loop van het jaar worden ontwikkeld door diverse scholen.

Dierhouders die voor 1 juli 2014 een dierbedrijf, winkel, handel enz, hebben gestart hebben een periode van vijf jaar de mogelijkheid om een bewijs van vakbekwaamheid te behalen. Dit duurt voor deze personen tot januari 2020. Voor nu zijn zij volgens de wet dus vakbekwaam.

Reglement:
In principe is er niet veel veranderd ten opzichte van de afgelopen jaren. De grootste verandering is dat nu alle reglementen van VHM-events over de verschillende diersoorten in één bestand zijn verwerkt. Het is dan ook alleen nodig om de algemene regels en het reglement voor de diersoort(en) die u heeft / verhandeld te lezen.

Algemeen:
Omdat wij als organisator van de beurzen mee moeten ontwikkelen en mee moeten gaan in deze nieuwe regelgeving is het reglement aangepast. Voor meer informatie over de nieuwe wet dieren kunt onderaan de pagina op de link aanklikken. 

Nieuwe wet dieren:

https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren/dierenwelzijn/welzijnseisen-voor-dieren/wet-dieren

Nieuw reglement vanaf 1 november 2014:

http://www.vhm-events.nl/index.php/nl/component/content/article/6-vhm-events/regelementen/457-reglementen-vanaf-01-11-14

Aanvullend reglement vanaf 1 november 2014 alleen voor Standhouders zonder dieren en spinachtigen, insecten, slakken ed:

http://www.vhm-events.nl/index.php/nl/component/content/article/6-vhm-events/regelementen/496-protocol-standhouders-zonder-dieren 

Aanpassing regelement met betrekking tot salamanders (EU richtlijn) Deze dieren mogen niet worden aangeboden, verkoop, ruil of anderzijds, binnen onze evenementen. Voor meer informatie klik de link hier onder.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX%3A32018D0320  

Cites B overdracht

Overdracht_cites_B_NL_Blanco.pdf

Bedrijfsmatigheid

Lezing_bedrijfsmatigheid.pdf

talen

Bezoekers

We hebben 66 gasten en geen leden online

Ticketservice

Partners